Trekhaak

Bij de auto dealer is het vaak de optie om een mogelijkheid te nemen voor een trekhaak. Vaak wordt deze optie in het begin niet genomen en heeft men na een tijdje spijt. Dit kan natuurlijk voorkomen, maar is in principe geen fijne taak om opnieuw te plaatsen. Dit komt doordat de trekhal geheel achter en onder de bumper wordt vast gemaakt. Het is moeilijk om bij die plaats te komen en is zeker geen uurtje werk, eerder een heilskarwij. Om die reden is het mogelijk om het door een extern autobedrijf er in te laten monteren. Een voorbeeld van een autobedrijf dat u hiermee kan helpen is Bandenservice Noorderkade BV. Dit kan soms redelijk duur zijn afhankelijk van de type auto die u heeft. Op basis van uw kenteken kan een autobedrijf meteen zien wat voor type auto u heeft en wat de kosten zijn van een trekhaak monteren. Mocht u zelf liever aan de bak te gaan om het zelf te vervangen, dan kan dat natuurlijk ook.

Stappen plan trekhaak monteren

Een trekhaak monteren is geen simpele taak. Het vergt technische kennis en ook een klein beetje technische vaardigheden. De eerste stap is de bumpermontage. Zo kunt u makkelijk bij het bevestigingspunt van de trekhaak. Kijk uit voor beschadigingen van de achterbumper. Vervolgens moet u de dwarsbalk monteren. Deze is geleverd door de autofabrikant en zijn speciaal voor uw voertuig gemaakt. Voordat u dit doet is nuttig om eerst de raakvlakken te reinigen. Op die manier bindt de trekhaak beter aan het materiaal van de auto. Het kan voorkomen dat u nog extra boorgaten moet maken om de dwarsbalk helemaal goed te laten kunne bevestigen. Als het eenmaal is bevestigd moet u de dwarsbalk nog afkitten. Vervolgens is het de noodzaak om een veilige en goede constructie voor de stekkerplaat te maken. Ook deze is geleverd door de fabriek. Als u hier klaar mee bent kunt u volgens de montagehandeling de kogel monteren. Dit is de laatste werkzaamheid voor dat de bumper terug kan worden gezet. Als u gereed bent is het nog de noodzaak om nog extra goed te kijken of alles goed is bevestigd en of alles goed is vastgemaakt. Dit is een erg belangrijke stap gezien het feit deze kanten van een auto niet vaak worden belicht door u zelf. Een maal alles goed onder de controle te hebben kan u de bumper er weer netjes op plaatsen en bent u weer gereed om te kunnen rijden. Bent u niet helmaal tevreden kunt u het altijd nog na laten kijken door de autodealer waar u bij zit tijdens de APK.

Over ons

Blog over auto service

Hoi, mijn naam is Indra. Ik kan me nog heel goed herinneren toen ik mijn eerste auto kocht: een Peugeot 205. Hoewel ik er bijzonder trots op was, kwam ik er ook achter dat ik helemaal geen verstand had van het onderhoud van een auto. Bij een auto service moest ik altijd afgaan op hun aanbevelingen. Ik kreeg dikwijls het gevoel kreeg dat ze me een oor probeerde aan te naaien. Op een gegeven moment ben ik me gaan voorbereiden. Ik deed onderzoek naar prijzen, kwaliteit en ervaringen. Deze blog is het resultaat ervan. Ik hoop dat je er wat aan hebt en wens je veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

19 november 2018
Bij de auto dealer is het vaak de optie om een mogelijkheid te nemen voor een trekhaak. Vaak wordt deze optie in het begin niet genomen en heeft men n

14 augustus 2018
Er zijn vele gelegenheden waarbij grote groepen personen tegelijk op één plek moeten zijn. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer er een bedrijfsuitje

15 februari 2018
Een ongelukje is zo gemaakt. Helemaal in het huidige drukke verkeer, hoef je maar een klein foutje te maken en je hebt al autoschade. Soms hoeft het o